"

Åsele kommun söker Rektor

den 10 maj 2017 kl 10:10

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Åsele kommun söker rektor för årskurs 1 till 9 vid Åsele centralskola med 250 elever och årskurs 1 - 6 vid Fredrika skola 12 elever.

Arbetsuppgifter
Du leder och fördelar arbete vid skolorna och tillsammans med övrig skolledning, som består av skolchef och förskolechef, vidareutvecklar det pedagogiska arbetet i verksamheterna. I uppdraget ingår att leda verksamheten utifrån nationella och lokala mål, riktlinjer och lagstiftning. Du ska leda en lärande organisation med tydliga pedagogiska mål, levande värdegrundsmål och prioriterat kvalitetsarbete. Du deltar i nätverk både inom och utanför organisationen. Skolan ska inte vara värdeneutral, utan ta ställning för grundläggande humanistiska och demokratiska värderingar. Skolan ska fostra men inte överta hemmets ansvar.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och lämplig för uppdraget. Genomförd eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och pedagogiska uppdrag och kan verka för den pedagogiska utvecklingen i verksamheten med fokus på det kontinuerliga lärandet. Det är viktigt att i ledarskapet vara modig, helhetsorienterad och relationsskapande. Ledarskapet har sin bas i styrdokumentens mål och värderingar. Som chef är du tydlig och en god arbetsgivarrepresentant och är ansvarig för att skolans resultat följs upp och utvärderas i förhållande till nationella och kommunala mål.

Tillträde 2017-07-01 eller enligt överenskommelse.

Omfattning
Tillsvidareanställning 100 %

Lön
Månadslön
Ange löneanspråk

Kontaktpersoner
Skolchef Reinhold Näsström, 0941-141 05
Personalchef Britt-Inger Odén, 0941-140 54

Facklig kontaktperson
Rektor Elizabeth Ayvazian, 0941-14103

Arbetsgivare
Åsele Kommun

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-06-06
Ange referens: BOU 1702

Välkommen med ansökan via www.hrsupporten.se

Inför rekryteringsarbetet har Åsele kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknade.