"

Åsele Kommun söker Byggnadsinspektör

den 4 maj 2018 kl 07:09

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Miljö- och byggavdelningen handlägger frågor som rör miljö- hälsoskydd, bygglov, översikts- och detaljplanering.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Byggnadsinspektör/Bygglovshandläggare som har ansvarar för sitt arbetsområde vilket bl.a. innebär självständig handläggning av anmälan och tillsynsärenden enligt Plan- och Bygglagen samt till viss del inom Strandskydd- och Miljöbalken. Du har kontinuerlig dialog med sökande och andra berörda, granskar ritningar, fattar beslut, håller samrådsmöten och föredrar ärenden inför bygg- och miljönämnden. Arbetet innebär även att lämna upplysningar, vägledning, råd och annan sådan hjälp till enskilda personer i frågor som rör myndighetens verksamhetsområde. Miljö- och byggavdelningen är inne i ett förändringsarbete och du får stor möjlighet att tillsammans med dina kollegor vara med och påverka utvecklingen. Hela Miljö- och byggavdelningen deltar i utveckling av arbetssätt, rutiner och processer. Handläggningen sker huvudsakligen digitalt, varför erfarenhet av Officepaketet och EDP Vison är fördelaktigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är Byggnadsinspektör/Byggnadsingenjör med högskoleutbildning inom byggteknik eller annan teknisk utbildning inom byggområdet och/eller flera års erfarenhet från byggområdet som bedöms som likvärdig. Tidigare arbete med plan- och bygglagen i kommunal förvaltning är meriterande. Som byggnadsinspektör trivs du med att arbeta både självständigt och i grupp. Du bör ha en god förmåga att kunna planera och organisera ditt arbete, ha en god analytisk förmåga och vara lösningsorienterad. Du ska ha ett intresse för juridik och förmågan att kunna läsa och tolka lagar och regler då vi arbetar med myndighetsutövning. Du bör också ha kunskap och en insikt i de lagrum som berör nämndens ansvarsområden. Du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga och är initiativrik. I rollen som Byggnadsinspektör behöver du ha en god social förmåga då arbetet innebär många dagliga kontakter med både privatpersoner, byggföretag, konsulter och andra myndigheter. Arbetet förutsätter att du är bra på att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver vara lyhörd, pedagogisk och ha en god servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Omfattning
Heltid, provtjänstgöring med möjlighet till en tillsvidaretjänst.
Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön

Kontaktperson
Nils-Petter Grenholm, Kommunchef, tel. 0941-140 41
Tony Johansson, Miljö- och byggnadschef, tel. 0941-140 30
Monika Roos facklig företrädare för Vision tel. 0941-140 46

Ref.ByI0518

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2018-05-31.
Ansök via HR Support

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.