"

Åsele Kommun söker vikarierande Miljöinspektör

den 4 maj 2018 kl 13:42

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Samhällsbyggnadssektionen sorterar under Miljö- och byggnadsnämnden. Nämnden ansvarar för myndighetsfrågor inom miljö, livsmedel, bygg och räddningstjänst. På miljöenheten har vi en heltidsanställd miljöinspektör som arbetar med miljöskydd och hälsoskydd samt en del naturvård. Livsmedelskontrollen utförs genom samverkan med Lycksele kommun. Nu söker vi dig som vill arbeta hos oss eftersom vår miljöinspektör ska vara tjänstledig.  

Arbetsuppgifter
Som vikarierande miljöinspektör erbjuds du ett varierande arbete. Du kommer främst arbeta med hälsoskydd och miljöskydd. Det förekommer även en del naturvårdsarbete i jobbet.
Miljöenheten, som f.n. består av 1 heltidstjänst, ansvarar i huvudsak för tillsyn enligt miljöbalken. Du planerar och genomför inspektioner samt handlägger inkommande ärenden såsom anmälningar, klagomål och remisser. Information och rådgivning är även en viktig del i arbetet. 

Eftersom du jobbar som ensaminspektör har kommunen upprättat en god samverkan med grannkommunerna.

Kvalifikationer
Vi behöver en positiv och utåtriktad person med miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Fördjupad kunskap och erfarenhet av myndighetsarbete inom området är meriterande. Eftersom arbetet på en myndighet ställer speciella krav värderas dina personliga egenskaper mycket högt. Förmåga att vara tydlig i ett gott bemötande ser vi som viktigt i våra kontakter. Du tycker om att arbeta självständigt, är bekväm i myndighetsrollen, är engagerad och stresstålig, samt har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort. Vi arbetar med ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Omfattning
Heltid 12 månader med möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön 

Kontaktperson
Tony Johansson, Miljö- och byggnadschef, tel. 0941-140 30
Sofia Sparrfeldt, Miljöinspektör, tel. 0941-140 06
Monika Roos facklig företrädare för Vision tel. 0941-140 46

Ref.MoB0618

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2017-05-20.
Ansök via HR Support

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare