"

Move up North - Filmpremiär på Grand Hôtel 24 januari

den 20 januari 2017 kl 15:06

Region 8 släpper en film om det goda livet i Norrlands inland

Inlandskommunerna i Region 8 har i ett samarbete gjort en film i anslutning till Västerbottensdagarna på Grand där temat är ”Global attraktionskraft".

En kortare version av filmen som handlar om det goda livet i inlandskommunerna och visar två familjer som har valt att flytta hit, kommer att ha premiär på invigningsdagen på Grand den 24 januari.

– Filmen blir också startskottet till en gemensam satsning på inflyttning i våra kommuner. Vi vill visa övriga Sverige och världen hur attraktivt det är att leva i våra kommuner och vilka chanser som finns för dem som väljer att bo och verka här, både som företagare och anställda, säger Jenny Lundqvist, koordinator på Region 8.

Trots kommunernas storlek finns ett otroligt utbud av fritidsaktiviteter och service. Här blir du sedd och har möjlighet att växa som människa och göra karriär. Västerbottens inland är en trygg plats att bo på med många härliga, positiva människor. Vi vågar påstå att här finns allt som behövs för en hög livskvalitet året runt.

-- Moveupnorth_6b9c3c.jpg