"

Åsele kommun söker Handledare/Boendeassistent Stödboende

den 11 april 2017 kl 07:07

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Arbetsuppgifter
Som boendeassistent arbetar du på ett stödboende med ensamkommande barn och ungdomar som söker asyl eller har fått uppehållstillstånd. Du ingår i en arbetsgrupp som ansvarar för omsorgen om ungdomarna och är ett nära vuxenstöd för att möjliggöra en fungerande skolgång, aktiv fritid och integration i samhället. Du deltar och handleder i alla aktiviteter som ingår i ett hem som t.ex. matlagning, städning och läxläsning.

Arbetet förutsätter god förmåga att bygga förtroendefulla relationer, initiativförmåga och stort eget ansvar. Du behöver också känna dig trygg i att förebygga och hantera konflikter. I arbetet ingår samverkan med gode män, skola, socialtjänst och föreningsliv så du bör uppskatta och vara bra på samarbete. Arbetstiderna är förlagda enligt schema dag, kväll, helg och sovande jour.

Kvalifikationer
Godkända gymnasiestudier och behärska det svenska språket både i tal och skrift, datavana samt ha goda kunskaper om det svenska samhället.

Övrigt
Meriterande för tjänsterna är:
Erfarenhet av arbete med flyktingar, migrations-och mångfaldsarbete och/eller människor i utsatta situationer och kriser. Erfarenhet av arbete med ungdomar, erfarenhet av dokumentation och journalföring. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort klass B - Bil

Omfattning
Tjänsterna är tillsvidareanställning och möjlighet finns att önska sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Lön
Månadslön. Individuell lönesättning enligt kollektivavtal

Kontaktpersoner
Enhetschef Paula Norberg 070-385 96 15
Facklig företrädare Kommunal Annelie Grahn, 010-4429669

Arbetsgivare
Åsele Kommun

Ansökan
Sista ansökningsdag 2017-04-28

Referens
Ange referens: Boendeass1704
Välkommen med din ansökan via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.