"

Åsele kommun söker Skolchef

den 11 maj 2017 kl 13:31

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Vi söker nu en skolchef där du blir överordnad ledare med ansvar för övergripande utveckling och samordning inom verksamheterna - förskola, grundskola och vuxenutbildning. Kommunen har ingen egen gymnasieskola. Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter
Som skolchef arbetar du strategiskt med utveckling, planering, samordning och uppföljning och driver det systematiska kvalitetsarbetet, samt skapar delaktighet mellan arbetsgrupper och förutsättningar för samverkan. I din roll stödjer och coachar du rektor och förskolechef för att ge dem förutsättningar att lyckas i sina uppdrag. Du är ett bollplank i pedagogiska frågor och hittar vägar för att övergripande planera för verksamhetsutveckling och kompetensförsörjning. Arbetet ska leda till att kommunen som helhet utvecklas både i stort och smått.

Kvalifikationer
Vi söker dig med pedagogisk examen på högskolenivå, helst rektorsutbildad, med dokumenterad erfarenhet som ledare och god ekonomisk förståelse. Du har med fördel arbetat inom kommunal förvaltning och känner till gällande lagar, direktiv och regler för aktuella ansvarsområden.
Du som söker har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, är van att använda IT som stöd i ditt arbete samt har god förståelse för vikten av samverkan.

För att lyckas i detta uppdrag behöver du vara en kommunikativ och lyhörd chef med en vilja att möta och bemöta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Som skolchef behöver du ha ett intresse för att tillsammans med rektor, förskolechef och medarbetare leda verksamhetsutveckling vilket kräver en helhetssyn och en god strategisk förmåga. Du är organiserad och arbetar kvalitetsinriktat med en förmåga att prioritera. Vi förväntar oss att du har ett engagemang och en kunskap som hjälper oss att driva utvecklingen av verksamheten framåt.

Omfattning
Heltid 100 %, provanställning 6 månader som kan leda till en tillsvidareanställning.
Tillträde 2017-10-01 eller enligt överenskommelse

Lön
Månadslön enligt avtal

Arbetsgivare
Åsele Kommun

Kontaktpersoner
Kommunchef, Nils-Petter Grenholm tel. 0941-140 41
Skolchef, Reinhold Näsström tel. 0941-141 05

Fackliga kontaktpersoner
Skolledarna Reinhold Näsström tel. 0941-141 05
Lärarnas riksförbund, Eva-Lotta Sandström tel. 0941-14
Lärarförbundet, Ann-Kristin Jansson tel. 076-845 13 33

Ref. BOU1710

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2017-06-06. Ansök via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.