"

Åsele kommun söker Socialsekreterare

den 18 augusti 2017 kl 10:04

Åsele kommun söker Socialsekreterare för ensamkommande barn/ungdomar

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Arbetsuppgifter
Utredning vid ankomst till kommunen, placeringar och överväganden. Kontakter och samarbete med gode män och andra aktörer.
För de som beviljas permanent uppehållstillstånd ska du utreda och ansöka om särskild förordnad vårdnadshavare. Resor i tjänsten förekommer, B-körkort är därför ett krav.

Kvalifikationer
Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete där ingen dag är den andra lik. Du har socionomexamen eller annan lämplig utbildning som bedöms som likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete med asylsökande/flyktningar och handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden är en merit.
Vi tror att du är en person med en hög grad av empati och ett positivt tankesätt. Vi förutsätter att du är intresserad av unga människor med annan kulturell bakgrund och att du är beredd att vidareutveckla din kulturkompetens under arbetets gång.
Erfarenhet av Procapita som dokumenteringsprogram samt BBIC – utbildning är meriterande.

Omfattning
Heltid 100 %, Vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön

Arbetsgivare
Åsele Kommun, Sociala avdelningen

Kontaktpersoner
Helene Ejergård Ahlqvist 0941-141 49, IFO chef
Birgitta Forsberg Reinegren 0941-140 52, facklig företrädare för VISION

Ref.Socfly1710

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2017-10-01 Urvalsprocessen och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Ansök via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.