"

Åsele kommun söker Handledare digitala tjänster

den 2 oktober 2017 kl 09:16

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Åsele kommun söker Handledare till digitala tjänster

Arbetsuppgifter
Vi söker en handledare och din arbetsplats kommer att vara i Åsele bibliotek, det innebär att du även ska ha ett nära samarbete med bibliotekspersonalen.

Du ska jobba som praktisk handledare för enskilda och grupper, unga och gamla för att ge information kring och vara ett första stöd i de digitala tjänster som erbjuds i samhället. Det kan t ex handla om hur man gör för att skaffa e-legitimation, olika kontakter med försäkringskassan, vården, banken, att beställa varor på nätet, boka biljetter, lyssna vidare på reportage, filmer mm.

Arbetet innebär att hjälpa personer i biblioteket, dels att jobba externt med olika informationsinsatser. Det är viktigt att bygga upp ett kontaktnät med föreningar och andra organisationer i kommunen för att kunna nå ut till de grupper som idag inte är delaktiga i den service och information som kan nås via nätet.

Kvalifikationer
Du är en ödmjuk person som vet hur man får människor att känna sig bekväma och kan förklara så att det är lätt att förstå. Du har stor vana vid datorer och hur man söker på internet. Du kommer att få en första introduktion bl. a. Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Skatteverkets hemsidor, men du kommer också att bygga på din egen erfarenhet och kunskap utifrån de frågeställningar som kommer.

Att du är pedagogisk och har erfarenhet att arbeta i direktkontakt med människor i olika situationer är en merit. Språkkunskaper är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för arbetet. B-körkort.

Omfattning
75 %, 2018-01-02 t o m 2019-12-31, uppdraget är projektfinansierat.

Lön
Månadslön

Arbetsgivare
Åsele Kommun

Kontaktpersoner
Åsa J-Persson, tel. 0941-140 83, Bibliotek och Kulturansvarig
Monika Roos 0941-140 46, facklig företrädare för Vision

Ref.ToU1711

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2017-11-10.
Ansök via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare