"

Åsele kommun söker Samisk koordinator

den 9 mars 2018 kl 08:06

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Åsele kommun tillhör, från februari 2018 samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att kommunen särskilt ska skydda och främja de samiska språken och den samiska kulturen. Kommunen ska bland annat erbjuda förskola och äldreomsorg helt eller delvis på minoritetsspråket. En medborgare ska också kunna använda sitt språk i kontakter med kommunen och samerna ska ha inflytande i frågor som berör dem. Kommunen ska även följa grundskyddet för alla nationella minoriteter. I Åsele kommun ska arbeta aktivt för att alla ska känna att vi är en del av Sápmi.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter spänner över alla kommunens verksamheter och i nära samarbete med den samiska befolkningen och de samiska föreningarna. Som samisk koordinator har du budget- och redovisningsansvar till sametinget och kommunen. I uppdraget ingår även att arbeta och informera kring våra nationella minoriteter.
Du är sammankallande och drivande i det interna arbetet och ansvarar för uppföljning och utvärdering av samiska aktiviteter och insatser. I dina arbetsuppgifter ingår även att representera Åsele kommun i lokala, regionala och nationella sammanhang.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser lämplig för arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens och etablerade kontakter i olika samiska nätverk.
Att du är förtrogen med samisk kultur och historia ser vi som en självklarhet. Har du dessutom kunskaper i samiska språket ser vi det som meriterande. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete. Du ska kunna kommunicera mål och samarbeta med aktörer såväl inom som utanför kommunen.
Vi vill att du har erfarenhet av budget ansvar och att du är en van användare av Officepaketet. Administrativt och/eller socialt arbete är något du behöver ha erfarenhet av.

Omfattning: 50 %, provanställning 6 månader som kan leda till en tillsvidareanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Månadslön

Kontaktpersoner
Yvonne Nordlander, Skolchef, 0941-141 05
Eva-Lena Johansson, Socialchef, 0941-140 14
Ann-Kristin Jansson, facklig företrädare för Lärarförbundet, 076-845 13 33
Eva-Lotta Sandström, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund, 0941-141 10
Monika Roos, facklig företrädare för Vision, 0941-140 46

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev märkt med
ref. nr. SamK1804 innan 2018-04-08. Ansök via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.