"

Åsele Kommun söker arkivarie/arkivassistent

den 22 mars 2018 kl 07:58

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Åsele är en liten kommun med en liten organisation där många av medarbetarna har en mängd varierade arbetsuppgifter. För att hjälpa dem söker vi nu dig som tycker om att strukturera och organisera, tycker om lukten av arkivpapper och att arkivlagen är jättespännande. Kommunen har nämligen ett behov av att uppdatera, förnya och strukturera upp sitt jobb med arkivering.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att tillsammans med verksamheterna arbeta fram nya arkivbeskrivningar, diarieplaner, dokument- och informationshanteringsplaner, säkerhetsklassning av information och övriga relevanta dokument vi har behov av inom arkivering och diarieföring. Styrdokumentens utformning ska också anpassas så att hanteringen av information uppfyller kraven som kommer med nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) och den nya svenska dataskyddslagstiftningen utöver övriga relevanta lagar.

Utifrån de då nya dokumenten kommer arkiven att behöva ses över, organiseras utifrån en eventuell ny struktur, rensas och gallras. Det kommer därför att ingå i anställningen att se över både det centrala arkivet och de lokala arkiven ute i verksamheterna.

Kvalifikationer
Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning eller lång erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är insatt i den lagstiftning som styr arkivering och diarier samt har kunskap om hur en kommun fungerar.

Som person är du noggrann och strukturerad och kan ta ansvar för att planera upp dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har lätt att samarbeta med andra och kan leda verksamheterna i insamlandet och strukturerandet av det material och uppgifter som behövs.

Omfattning
Visstidsanställning 9 månader, heltid, med möjlighet till kortare förlängning.

Tillträde juni 2018

Lön
Månadslön

Kontaktperson
Nils-Petter Grenholm Kommunchef tel. 0941-140 41
Britt-Inger Odén Personalchef tel. 0941-140 54
Jeanette Olofsson Utredare tel. 0941-142 38
Monika Roos facklig företrädare för Vision tel. 0941-140 46

Ref.KS0418

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2018-05-20.
Ansök via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare