Välkommen

Åsele är en liten kommun med med ett mycket aktivt näringsliv med 250 företag fördelade på en mängd olika branscher. 

Näringslivsfrågorna drivs inom kommunen i den kommunalt ägda stiftelsen Åsele Näringslivsstiftelse (ÅNS). Styrelsen består av representanter från både näringsliv och politik. ÅNS ansvarar också över Lärcentrum, en studieplats för vuxenstuderande där man kan få vägledning och hjälp med högre utbildning, distansstudier och uppdragsutbildningar. 

Starka branscher i kommunen är skogsnäring, transport, metallindustri och turism. Då bredbandsutbyggnaden i kommunen är hög finns också goda möjligheter till företagande inom IKT och de digitala tjänstenäringarna. 

Nyheter

 • Utbildning med digitalakademin

  Digitalisering är den trend som förändra samhället snabbast just nu. Vad innebär digitalisering och hur kan ditt företag få nytta av det?

  Som företagare är du välkommen att att delta på fyra utbildningstillfällen för att en inblick detta.
 • IndustryNordic på road show

  Visste du att de flesta bär som plockats i de nordiska länderna exporteras som frusna och importeras sedan tillbaka som förädlade produkter?

  IndustryNordic-projektet kommer till Vilhelmina den 17 maj och berättar mer om de globala trenderna och de nya businessmöjligheterna inom NWFP (Non Wood Forest Products) sektorn.
 • Move up North - Filmpremiär på Grand Hôtel 24 januari

  Region 8 släpper en film om det goda livet i Norrlands inland

  Inlandskommunerna i Region 8 har i ett samarbete gjort en film i anslutning till Västerbottensdagarna på Grand där temat är ”Global attraktionskraft".
 • Nominering till Årets Nyföretagarkommun 2016

  Åsele har bilvit nominerade till Årets Nyföretagarkommun 2016!

  Nomineringen bygger på antalet nystartade företag under 2015 och första halvåret 2016. Utifrån denna statistik nomineras en kommun från varje kategori (SKL klassificering), Åsele är i detta sammanhang den glesbygdskommun som lyckats bäst med nyföretagandet. 35 nya företag startades i Åsele under perioden.

  Den 11 november presenteras vinnaren.
 • Sök affärsutvecklingscheck för internationalisering!

  Nu kan företag i länet som tänker genomföra utvecklingsinsatser för nya marknader internationellt söka affärsutvecklingscheckar!

  Checkarna riktar sig till dig som vill komma ut på en ny internationell marknad eller bredda din internationella marknad ytterligare. Checken ska bidra till en hållbar tillväxt i ditt företag.  
  Läs här om hur du en intresseanmälan.