Åsele Lärcentrum

-- lärcentra.gif Välkommen till Åsele Lärcentrum

-- Lärcentrum-ingång-ed.jpgÅsele Lärcentrum är till för att hjälpa dig som är intresserad av studier. Vi hjälper till med allt från grundvux till akademiska studier till uppdragsutbildningar för näringslivet.

På lärcentrum har Ni tillgång till studieplatser, datorer, bredband, webbkameror, videokonferens och bibliotek. Här träffar Ni också andra studenter. Ni kan hjälpa varandra, bilda studiegrupper eller bara fika tillsammans. Personalen på Lärcentrum hjälper också till med stöttning, teknik, kontakter, tentor med mera.

Biblioteket som ligger i anslutning till Lärcentrum hjälper till med att hitta och låna kurslitteratur och annat, både digitalt och tryckt, material som behövs.

 

 • Informationsträffar om universitetsstudier

  Är du intresserad av att studera på högskola eller universitet? Under nio torsdagar med start 2 februari bjuder vi in till informationsträffar om campus- och distansstudier mot Mittuniversitetet och Umeå Universitet om studier för relevanta yrken i vår region.
 • Spännande kurser

  Åsele Lärcentrum deltar tillsammans med Akademi Norr, Arbetsförmedlingen och Lunds Universitet i utbildningsprojektet MOOC. Universitet världen över ger gratis onlineutbildningar inom ämnen som t.ex. data, matematik, språk, ekonomi, entreprenörskap och mycket annat. Genom projektet arrangerar vi studiegrupper på våra lokala lärcentra för alla intresserade. Är du arbetssökande är du extra välkommen!

  Läs mer för att se vilka kurser som är på gång!
 • MOOC - Onlinekurser för alla

  Utbildningsformen MOOC - Massive Open Online Course har utvecklats de senaste åren och ger tillgång till föreläsningar och utbildningsmaterial från en mängd olika universitet runt om i världen. Kurserna ges helt på distans och i allmänhet på engelska, det enda som krävs är en bra Internetuppkoppling. Kurserna har inga behörighetskrav men ger inte heller akademiska poäng eller en examen, men gör kunskapen tillgänglig för många människor.