"

Regionala samarbeten

Akademi Norr

-- Akademi Norr Akademi Norr består av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina, Åsele som har gått samman i ett kommunalförbund i syfte att initiera, samordna och genomföra högre utbildning som skall tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt. Varje deltagande kommun har ett lärcentrum kopplat till Akademi Norr.

Akademi Norrs vision är ”Att i vår region skapa ett nätverk av samverkan kring högre utbildning som har högsta kvalitet, inspirerar och vägleder och spelar en avgörande roll för regionens kompetensutveckling, ekonomiskt, socialt och kulturellt”

.

Destination South Lapland

-- Destination Södra LapplandKommunerna Åsele, Dorotea, Vilhelmina och Strömsund har tillsammans bildat destinationsbolaget South Lapland AB som jobbar både med marknadsföring av regionen och med paketering och försäljning av resor, boende och aktiviteter från kommunernas turistföretagare.

 

Region 8

-- Region 8.jpgInlandskommunerna Åsele, Vilhelmina, Dorotea, Storuman, Sorsele, Lycksele, Norsjö och Malå jobbar tillsammans med olika regionala samarbeten under namnet Region 8 och är idag en etablerad delregion av Västerbottens län med representanter i regionala länssamarbeten, arbets- och styrgrupper. Region 8 har en gemensam styrgrupp och flertalet samarbetsgrupper- och nätverk mellan de kommunala tjänstemännen. Till sin hjälp finns en koordinator anställd. 

RsdfReg

Senast uppdaterad: 2016-02-02
Uppdaterad av: Jeanette Olofsson