Vattenmätare

Vad funderar du på?

Varför ska jag ha en vattenmätare?

Anledningen till att de flesta hushåll har en vattenmätare installerad är att mätning av vattnet ska ge underlag till rättvis debitering. Vi ansvarar för att sätta upp, justera, koppla till och från samt ta ned mätaren. Fastighetsägarens ansvar är mätarkonsolen med ventiler och kopplingar före och efter vattenmätaren.

Varför ska jag läsa av vattenmätaren?

För att du varken ska betala för mycket eller för lite behöver din mätare läsas varje år. När du läser av den kan vi också justera din beräknade vattenförbrukning så att du betalar så nära din förväntade förbrukning som möjligt och du slipper eventuella extrautgifter. Att vi har rätt uppgifter om din förbrukning vinner både du och kommunen på!

Hur läser jag av vattenmätaren?

Det är enkelt att läsa av vattenmätaren och rapportera till oss. Kontrollera ditt mätarnummer, läs av siffrorna och rapportera in mätarställningen. Du kan skicka in din mätarställning via post eller mail till tekniska@asele.se

Läs mer här

Hur vet jag vilken förväntad årsförbrukning jag har?

Uppgiften vi har om din anläggnings förväntade årsförbrukning kan du se på din räkning, varje gång den kommer.

Om jag tror att det kommer bli en stor skillnad på min vattenförbrukning, vad bör jag göra?

Sker det en förändring i hushållet, t.ex. barn som flyttar in eller ut, och är orolig över att du debiteras för mycket eller för lite, bör du meddela oss att din förväntade årsförbrukning kommer att ändras. Detta kan du göra när som helst under året till oss.