Slalombackar

I kommunen finns två slalombackar: Åslia och Rävlyan som håller öppet under vintersäsongen. Båda skidanläggningarna har liftar. Strax utanför Åsele ligger Åslia och Rävlyan ligger i Fredrika.

Beroende på snötillgången varierar öppettider mellan åren. Rävlyan i Fredrika sköts om av Intresseföreningen Fredrikas Framtid och du kan läsa mer om backen på Fredrikas hemsida. Klicka på den här länken för att komma till Fredrikas hemsida.

Åsliaområdet har ett mycket naturskönt läge uppe på Bomsjöberget, med utsikt över Åsele centralort, Ångermanälven och dess omgivningar. 3,5 km ifrån Åsele centrum längs Umeåvägen riksväg 92, finns avtagsväg upp till Åsliastugan. Väl tilltagen parkering.

Området kan besökas för att njuta av den milsvida utsikten. Vintertid finns möjlighet till utförs- och längdskidåkning. Skoterspår finns upp till Åsliastugan. Under snöfri period finns det fina möjligheter till att ströva omkring, promenera eller löpträna på något av motionsspåren. Åsliastugan och spåren ägs och förvaltas utav Friluftsfrämjandet, Åsele lokalavdelning.

Stugan är väl underhållen med alla tänkbara bekvämligheter, plats för 60 personer. Fullt utrustat kök, dusch och bastu. Fikaservering oftast öppnet lördag och söndag under tiden backarna och liften är igång. Stugan går att hyra för egna evenemang. Kontakta Blomhörnan för att boka Åsliastugan: 0941-102 03.

Spåren är 1,5 km, 2 km och 5 km långa. Under snöfri period, underbara promenad- och löpslingor. Utefter spåren finns både vindskydd, där man kan stanna till för att fika, grilla och mysa.

Backarna och liftarna ägs och förvaltas av Fritid, Turism & Kultur, Åsele kommun. Stora backen har 3 nedfarter. Längsta är 750 meter med en fallhöjd på 100 meter. Släplift på 450 meter. Barnbacken är 80 meter lång med en fallhöjd på drygt 40 meter. Ponnylift på 125 meter.