Bilden är tagen över det spegelblanka vattnet in mot land där husen i Lomsjö står frostbitna och omgivna av träd som i höstens gula, oranga och röda färger.

Lomsjö

24 kilometer väster om Åsele centralort ligger byn Lomsjö, en by som specialiserat sig på att erbjuda en aktiv fritid för sina invånare med del lappländska naturen som utgångspunkt.

I Lomsjö finns mycket för den friluftsintresserade, men även den kulturintresserade kan finna stort nöje och delaktighet i byn. I den skogsbeklädda naturen som omger Lomsjön finns flera kulturleder med sevärdheter och rastplatser som underhåller både motionärer och vandringsproffs. Lomjön själv är också en källa till aktivitet både som badplats och som del i Lomsjö fiskevårdsområde.

Pia Jensen
Foto: Pia Asbaek

I byn finns även samlingslokaler som bygdegården och den inräknade bagarstugan där bybor kan mötas och umgås över olika aktiviteter. I Lomsjö kan man bo i en vacker naturnära miljö med utsikt över Lomsjön, samtidigt som samhällstjänsterna och arbetsmöjligheterna i Åsele centralort bara ligger 20 minuters bilfärd bort. Samhällstjänster och arbetsmöjligheter finns även i grannkommunen Doroteas centralort, 30 minuters bilfärd från Lomsjö.

För alla skolbarn i grundskolan erbjuds även skolskjuts in till Åsele centralskola.

Foto: Pia Jensen
Foto: Pia Asbaek

Hemsida: En bygd för aktiv Fritid (lomsjo.net)

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar om Lomsjö och livet där är du välkommen att kontakta en representant för byn via kontakten nedan:
Bertil Jonsson: 070 - 511 12 82 / 0941 - 600 54

Translate the website with Google translate.