En flock fåglar flyger mot skogen över en höstgul lägda i Söråsele.

Söråsele

Söråsele, eller gamla Åsele, är en by där jordbrukshistorien fortfarande är tydligt framträdande. Byn ligger vackert belägen längsmed Ångermanälvens strand bara tre kilometer från Åsele centralort. I Söråsele har kan man alltså bo idyllisk lantbruksmiljö med den lappländska naturen runt knuten och samtidigt ha gångavstånd till centralortens alla samhällstjänster, bekvämligheter och nöjen.

I Söråsele har man nära till Åsele centralorts alla nöjen och fritidssysselsättningar, men Söråsele har även flera egna aktiviteter att bjuda på. Förutom den vackra naturen och det idylliska jordbrukslandskapet som gärna uppsöks av invånare i såväl Söråsele som Åsele, huserar Åsele Golfklubb strax bortom Söråsele i riktning mot Sörnoret. Golfklubben har en väl underhållen golfbana som uppskattas av personer i alla åldrar. Vid golfbanan ligger också kommunens flygplats Genlanda. Där kan den intresserade få följa med på en tur för att se det kringliggande landskapet från ovan.


Foto Nicolina Gulin
Genlanda Foto: Nicolina Gulin

Inne i Söråsele finns också flera mötesplatser, bland annat Åsele Brukshundklubbs lokaler där hundintresserade personer träffas för olika kurser och aktiviteter. Söråsele har också en flitigt använd byastuga som uppskattas av personer från hela kommunen. Byastugan ligger vid Stamsjöns strand som har stått värd för SM i isracing.

Foto: Nicolina Gulin
Åsele Brukshundklubb Foto: Nicolina Gulin

Foto: Nicolina GulinFoto: Nicolina Gulin
Adaborg Foto: Nicolina Gulin

För den som intresserar sig för andra nöjen och aktiviteter finns Åsele centralort inom gångavstånd. I Söråsele kan man alltså bo i en stor lantgård och samtidigt ha gångavstånd till arbete, skola och barnomsorg, liksom till övriga samhällstjänster, affärer och företag som Åsele kommun erbjuder.

Translate the website with Google translate.