Tallsjö

Tallsjö är en by vars historia började redan på stenåldern. I Tallsjöområdet har flera fynd gjorts av lämningar från de jägare och samlare som först levde på platsen. Idag är Tallsjö en by med närhet såväl till naturen, som till samhällets bekvämligheter.

Tallsjö ligger knappt 15 minuters bilfärd från Fredrika och 25 minuters bilfärd från Åsele centralort. I Fredrika finns flera samhällstjänster som äldreomsorg, barnomsorg, grundskola för årskurserna ett till tre och livsmedelsaffär. De äldre barnen har tillgång till skolskjuts in till Åsele Centralskola.

I Tallsjö finns även flera föreningar för den intresserade att engagera sig i. Några av dem är Tallsjö VVO och Tallsjö FVO. Jakt på småvilt och fiske är alltså vanligt förekommande aktiviteter i byn. Därutöver finns även flera sevärdheter och utflyktsmål att besöka. Förutom lämningar efter Tallsjös första invånare, utgörs ett par av dem av Sprut'n och Rangelsten. Sprut'n är ett litet vattenfall i Abborvattenbäcken och Rangelsten är ett enormt flyttblock som ställts på högkant av inlandsisen och på vars platta ovansida det finns en annorlunda utkiksplats. Mitt i byn finns också en välbesökt badplats och byns bastu.


Sprut'n


Rangelsten

Translate the website with Google translate.