Ett blankt vatten i skymningen. Skogen står mörk vid sjöns stränder och himlen är svagt gyllene där bakom.

Varpsjö

Varpsjö och Åkerlandet ligger cirka 30 kilometer från Åsele centralort längs riksväg 92 i riktning mot Dorotea. Byn ligger i ett naturskönt landskap, omgiven av flera sjöar. Varpsjö är en by fylld av liv och aktivitet under en familjär atmosfär som grundlades redan i slutet av 1700-talet.

Varpsjö & Åkerlandet (google.com)
Varpsjö & Åkerlandet | Facebook

Varpsjö har en aktiv ideell sektor som driver flera aktiviteter i byn. Bland annat tillhandahålls samlingslokaler som bygdegård, bagarstuga, bastu, övernattningsrum, och gym där både bofasta bybor och besökare kan träffas och umgås över olika aktiviteter. I byn anordnas även större aktiviteter som julkalenderöppning och det årliga Varpsjönappet som hålls på långfredagen varje påsk.

Foto: Zandra Ahlqvist
Foto: Zandra Ahlqvist

För den fiskeintresserade finns även hela Varpsjö fiskevårdsområde att tillgå i byns kringliggande sjöar. Där kan man fiska efter bland annat harr, sik, gädda och brax. I Varpsjö kan man bo med denna närhet till naturen samtidigt som samhällstjänsterna och arbetsmöjligheterna i Åsele centralort finns inom 25 minuters bilfärd bort.

Från Varpsjö kan man även ta sig till grannkommunen Doroteas centralort på en 20 minuters bilfärd. Även där finns tillgång till flera samhällstjänster och arbetsmöjligheter. För skolbarn bosatta i Varpsjö tillhandahålls skolskjuts in till Åsele centralskola.

Foto: Zandra Ahlqvist
Foto: Zandra Ahlqvist

Kontakt
Om du har några frågor om Varpsjö och livet där är du välkommen att kontakta representanter för byn via någon av kontakterna nedan:

Varpsjö bygdegårdsförening: varpsjobygdegard@gmail.com

Ordförande Roger Jansson: 070 - 359 06 60

Translate the website with Google translate.