Avdelningar på kommunhuset byter kontor

På kommunhuset de senaste två veckorna har det skett en liten förändring. Vi har flyttat några kontor för effektivisera lokalytorna och sänka kostnaderna. Genom ommöbleringen skapas 2-4 nya kontorsplatser, istället för att hyra externt.

En annan anledning till förändringen är att personal som arbetar med samma saker ska få sitta tillsammans. Det kommer att bidra till ökad gemenskap och även minskade hyreskostnader. IT-avdelningen satt tidigare utspritt i separata rum och dessa lokalytor utnyttjades inte optimalt vilket blev startskottet för en förändringsprocess. IT & kabelTV-avdelningen sitter nu samlad i Ekonomis tidigare lokaler på tredje våningen.

Ekonomiavdelningen sitter kvar på samma våningsplan som tidigare, men ingången till dem är vid dörren i trapphuset. Det vill säga mitt emot hissen, plan 3. Tekniska avdelningen kommer att sitta samlad på plan 2.

För att skapa god arbetsmiljö i de kontorsrum som var väldigt slitna har de gamla tapeterna från 70-80-talet målats över och en ny ljusgrå matta har lagts ovanpå de dåliga plastmattorna. Endast två nya skrivbord har köpts in, då det behövs möjlighet till att kunna justera höjden för att kontorspersonalen ska kunna ha en bra arbetsställning. För övrigt har vi återanvänt kontorsmöbler som finns i huset. 

(Bilden högst upp sidan före texten visar vilken typ av icke justerbart skrivbord som bytts ut.)

Golv och väggar före:
Under förvandlingsprocess:
Färdigt kontor på ekonomiavdelningen
Kontor på ekonomiavdelningen

 

Orientering i huset för dig som aldrig har besökt kommunhuset:
Plan 3 Ekonomiavdelningen, Miljö- & byggnadsnämnden, Räddningstjänsten, IT- & kabelTV-avdelningen, Kommunikatör
Plan 2 Tekniska avdelningen, Stiftelsen Åselehus, KS-sammanträdesrum 
Plan 1 Sociala avdelningen
Bottenvåning Entré, Intern service, Löneavdelningen, Kommunstyrelsen 
 
Senast uppdaterad den 28 maj 2020