Boende på Åseborg fick en efterlängtad utflykt

Efter den långa isoleringen på grund av pandemin var det så äntligen dags för en grupp med äldre på äldreboendet Åseborg att få komma sig ut. Det blev en utflykt till stallet vilket gav stor glädje.

Under den soliga måndagen fick en grupp med äldre från äldreboendet Åseborg en tur till Åsele ridklubb. Där fick de träffa ponnyn Cassie som charmade dem med sin gulliga uppsyn, lät sig både klappas och de äldre fick även borsta henne. Det märktes att mötet med Cassie, att få umgås en stund med henne, gjorde de äldre på väldigt gott humör.

En av de boende på Åseborg som heter Gunnar fick minnen från när han var ung och berättade:

- När man har varit med hästen i skogen hela dagen, så får man ta hand om den när man kommit hem också. Jag körde timmer. Vi hade 3 hästar.

- Det här var ju det roligaste jag har varit med om på jättelänge. Så kul att få göra nånting annat, säger Inger som också hon bor på Åseborg. 

Det är allmänt känt att äldre som får vara nära djur mår bättre.

Ulrike Müller som är sjuksköterska och arbetar för den medicinska enheten på Åseborg och Eva von Ammon från Åsele Ridklubb står bakom initiativet till utflykten.

- Det är så viktigt för de äldre att få komma ut efter att ha varit isolerade pga pandemin så länge, säger Ulrike. Hon fortsätter: Vi hoppas att kunna göra det här fler gånger.

Foto: Paulina Figaro

Senast uppdaterad den 27 april 2021

Translate the website with Google translate.