Bygg- och rivningsavfall för privatpersoner

Det är mycket som ingår i din grundavgift, men inte allt, till exempel ingår inte bygg- och rivningsavfall.

På återvinningscentralen lämnar du ditt grovavfall, elektronik, metallskrot, vitvaror, träavfall, deponirest och farligt avfall. Grovavfall är det som är för stort för att lägga i avfallspåsen hemma (restavfall) som sedan ska slängas i ditt avfallskärl. Exempelvis möbler, mattor, cyklar, stora verktyg och leksaker utan batteri eller sladd, stekpannor och kastruller.

Allt detta ingår i grundavgiften.

Vad som inte ingår är bygg- och rivningsavfall. Till exempel om du byter ut ditt kök, byter panel eller tak på huset eller renoverar ditt badrum så ingår inte detta i grundavgiften.

På grund av enorma prishöjningar för oss att avsätta avfallet på ett miljöriktigt sätt måste vi nu med start 1 januari 2023, ta ut en avgift för bygg- och rivningsavfall.

Tänk på att sortera upp avfallet innan Du kommer på återvinningscentralen. Osorterat bygg och rivningsavfall tas ej emot.

När du lämnar bygg- och rivningsavfall till oss på återvinningscentralen kostar det 640kr/ för en normalstor släpvagn (150*260).Klicka här för att komma till hela prislistan

Vid ankomst till återvinningscentralen kontaktar du personal innan du kör upp på rampen för att sortera ut ditt avfall. Här fyller du i en enkel blankett och sedan fakturerar vi dig för ditt lass.

Här finns mer information om bygg- och rivningsavfall

Senast uppdaterad den 29 november 2022

Translate the website with Google translate.