Intervju med de nya arrendatorerna för Fredrika camping

Fr. v Nel den braber, Dirk den braber, Patrick den braber, Corina den braber, Jayden den braber, Dylan den braber

Åsele kommun har tidigare kunnat meddela att man träffat överenskommelse med en ny arrendator för Fredrika camping

Länk till en artikel på vk "Klart: Barnfamilj ny arrendator till camping"

Bland ett 20-tal sökande som visat intresse för verksamheten blev det tillslut familjen den Braber från Holland som kommer att ansvara för underhåll och drift av campingen de närmsta två åren. Åsele kommun har besökt familjen på campingen för att lära känna dem lite bättre.

Familjen består av mamma Corina, pappa Patrick, sönerna Dylan 11 år, Jayden 9 år och hunden Maico. Dessutom har de med sig farmor Nel och farfar Dirk på äventyret. Både familjen och farföräldrarna sålde sina hus hemma i Holland innan färden gick mot Sverige och Fredrika.

Hur kommer det sig att ni valde att flytta till Sverige och Fredrika?

- Vi ville till en vacker och lugn plats där vi samtidigt kunde hitta en sysselsättning som passade oss, förklarar Corina.

- Vår kontaktperson som hjälpte oss med arbetsvisum och andra praktiska saker när vi kom till Sverige tipsade oss om olika verksamheter som eftersökte nya driftansvariga, fyller Patrick i.

Hela familjen nickar instämmande och ler som svar på frågan om de alla var överens om att Fredrika var den rätta platsen.

- Vi fick en väldigt bra känsla här, förklarar farmor Nel.

Familjen har flera idéer och visioner om vad de vill göra med campingen. Pappa Patrick blir särskilt exalterad när vi frågar om hur planerna ser ut och han ger målande beskrivningar kring olika förbättringar och tillbyggnader som de planerar att genomföra. Han nämner bland annat byggnation av lekpark till alla barn och uppfräschningar av de befintliga stugorna.

- Vi har två stora glampingtält (en lyxigare variant av tält reds anm.) som kommer att utrustas med trägolv och vedspis och på så vis även kunna nyttjas vintertid, berättar Patrick.

Vi frågar om de planerar att hålla öppet även under vintern och Patrick är snabb med att försäkra oss

-Ja, vi ska ha öppet dygnet runt!

Under vintersäsongen berättar familjen att de planerar för att kunna erbjuda aktiviteter som snövandring, skoterturer och fiske. De har redan tagit kontakt med flera personer i lokalbefolkningen för att undersöka vilka framtida samarbeten som kan komma att bli aktuella.

Hur kommer campingen att marknadsföra sig?

-Vi arbetar just nu med hemsidan som nästan är klar, förklarar Patrick.

Patrick berättar att han med hjälp av sin drönare skapat filmmaterial som fångar campingen och de vackra naturomgivningarna i Fredrika från ovan. Filmerna kommer att användas i marknadsföringssyfte för att locka fler besökare.

- Vi kommer även att använda oss av sociala medier och annonsera på olika sidor som förmedlar turistboenden, fortsätter han.

Känner ni er nervösa?

- Ja!, utropar alla och skrattar.

- Speciellt med de första gästerna tillägger mamma Corina. Man vill ju så gärna göra allting bra och vi kommer verkligen försöka att sätta vår personliga prägel på campingen förklarar hon.

Farmor Del och farfar Dirk har i flera år drivit café hemma i Holland och känner sig trygga med att verksamheten kommer att gå bra.

- Men jag har ju gått i pension nu så jag ska mest bara slappna av och titta på när dom andra jobbar, säger farmor och skrattar.

Trots att campingen officiellt inte öppnar förrän den 27 juni, har familjen redan nu fått in flera bokningar för sommar- och jaktsäsongen.

Åsele kommun önskar familjen Braber stort lycka till!

Vill du följa deras resa går det bra att göra det via Facebook och Instagram. Hemsidan kommer att lanseras inom kort.

Länk till deras Facebook
Länk till deras Instagram

Adress: Parkvägen 30, 91993 Fredrika
Tel: 076-788 91 51
Mejl: info@campingfredrika-braber.com

Senast uppdaterad den 20 maj 2022

Translate the website with Google translate.