Kulturskolan informerar

Kulturskolan har spännande nyheter för alla ungdomar i Åsele kommun.

Kulturskolan och alla kurser vi erbjuder (i mån av plats) kommer att vara avgiftsfria för ungdomar bosatta i Åsele Kommun! Ja, ni läste rätt… Att gå Kulturskolan och deltar kurser kostar ingenting läsåret 2022-2023!

OBS! En del av kursen är öppna för vuxna och vi kommer att ta avgift för vuxna deltagare.

Vi vill tacka våra samarbetspartners Sensus, Åsele Musik- & Riksteaterförening, Åsele Bibliotek och Kulturrådet för att ni hjälper oss att vi kan erbjuda ungdomar i Åsele mer Kultur, Tusen tack!

ANMÄLAN ÄR ETT MÅSTE FÖR ATT KUNNA DELTA.
Frågor, anmälan till Petri Kivimäki på Kulturskolan petri.kivimaki@aselecentralskola.se eller 070-382 54 27.
Här är de första kurser som startar:

Sångkurs med Petronella Arnqvist

20 sep - 18 okt kl.14.15-15.00.
Plats: Musiksalen, Kulturskolan.

Ni kommer att lära Er stämsång, teknik och sjunga i en grupp! Repertoar är allt från Gospel till kända låtar. Kursen börjar tisdag 20 september och vi kör fem träffar. 20 och 27 september och 4, 11 och 18 oktober.

Kursen är riktat för mellanstadieelever, ÅK 4-ÅK 6. Kursen görs av Åsele Kulturskola och Åsele- Fredrika Församling med hjälp av Sensus och Kulturrådet.

Filmkurs med Emma Hellgren

Kursstart 4 okt kl.18.00.
Plats: Åsele Bibliotek, ungdomsrummet.

Är du intresserad av att göra film? Nu har du mellan 12-19 (ÅK6-) år chansen att testa på att göra din alldeles egna kortfilm. Vi träffas ungefär tio kvällar och går igenom allt från dramaturgi, olika genrer, ljud, bild, klippning och gör olika filmövningar.

Ni kommer även få träffa professionella filmskapare i länet som coachar er under resans gång. Målet är att ha en egen filmpremiär med Åseles unga, lokala filmtalanger. Vi träffas 4okt, 25okt, 8nov, 22nov, 6 dec. Fortsättning sker efter årsskiftet. Kursstart 17jan, 31jan,14feb, 28feb, 14mars (avslutning).

Kursen är avgiftsfri om du är en elev i Åsele Kulturskola.

Ledare: Emma Hellgren Kursen görs av Åsele Kulturskola med hjälp av Sensus och Kulturrådet.

Gitarrkurs med William Simu för dig som har spelat ett tag

3 okt - 5 dec.
Plats: Digitalt förutom 24 okt.

Har du spelar gitarr ett tag...känner du att det är svårt att ta sig vidare från ackord spelet/bruksgitarr? Är svaret JA då har vi en kurs till dig! William Simu är ursprungligen från Boksjön och jobbar numera i Stockholm som frilansmusiker. William kommer att ta oss från “bruksgitarr” till mer avancerat gitarrspel.

Vi träffas varannan vecka, detaljerat schema kommer och vi träffas digitalt förutom träff på plats måndag 24 oktober kl.15.00-17.00. Kursen är från 12 år och uppåt. Gratis för våra elever. Kostnad för vuxen är 300kr.

Kursen görs av Åsele Kulturskola med hjälp av Sensus och Kulturrådet

Voice coaching med Linnea Hemfjäll

24 okt kl.15.00-17.00.

Linnea Hemfjäll kommer från Storuman och studerar musik i Göteborg. Linnea kommer att ha en sångkurs, voice coaching, för deltagare från 12 år och uppåt. Vi Välkomnar vuxna också. Kom och lär dig grunden till en hälsosam sångteknik och hur du vårdar rösten.

Kurs är gratis för våra elever. Vuxna deltagare betalar 300kr avgift.

Kursen görs av Åsele Kulturskola med hjälp av Sensus och Kulturrådet.

Vi har mycket mer på gång under hösten så håll koll på Facebook och Instagram under aselekulturskolan.
Varmt Välkommen till Åsele Kulturskola!

Senast uppdaterad den 23 september 2022

Translate the website with Google translate.