Missade du rekryteringmässan?

Inspelningen från rekryteringsmässan i Åsele 2021 finns nu tillgänglig att se i efterhand via din dator eller mobil. Innehållet är fortfarande aktuellt och riktar sig till dig som antingen är: arbetssökande, intresserad av att karriärväxla eller vill veta hur arbetsmarknaden ser ut och kommer att se ut i Åsele på kort och lång sikt.

Det var för andra året i rad som rekryteringsmässan i Åsele anordnades. I år genomfördes mässan digitalt via Zoom den 26 januari. Hela grundtanken är att skapa en mötesplats där arbetsgivare och arbetssökande kan träffas. I år blev det en annorlunda upplevelse så klart när det var helt digitalt, men fördelen var att mässan kunde genomföras istället för att ställas in helt. En annan positiv effekt är ju att personer som inte bor på orten också kunde vara med eller hade förhinder datumet mässan hölls. 

Syftet med rekryteringsmässan är att ge en bild över hur arbetsmarknaden i Åsele ser ut, både på lång och kort sikt. Moderator var Tobias Thomson som är strateg inom utbildning- och kompetensförsörjning i Region Västerbotten och han hjälpte till med att få ett bra flyt under den digitala mässan som t.ex. kalla på talarna, se till att tider hölls.

- Vi tycker att det gick bra ändå med tanke på omständigheterna, hade vi haft mer tid kanske vi kunnat haft frågestund också, säger Hanna Persson som är studie- och yrkesvägledare på Lärcentrum som är en av huvudarrangörerna bakom mässan. Hon fortsätter: - Nästa år hoppas jag att vi kan genomföra den fysiskt igen i Kulturhuset!

Ett 50-tal deltagare var med per programpunkt och det fanns möjlighet att ställa frågor i chatten till representanterna från de olika företagen eller förvaltningarna på Åsele kommun. Deltagarna som var med var allt ifrån de som kanske var på jakt efter sitt första jobb eller de som redan har jobb, men som kanske är intresserad av att testa något annat.

Nätverkandet är också viktigt för att skapa relationer och för företagen hitta de arbetssökande som på kort och lång sikt behövs för att kunna driva verksamheterna. Åsele kommun har inom en femårsperiod cirka 60 medarbetare som ska gå i pension och det kommer finnas ett stort behov av kompetens framöver.

Det är också viktigt att synliggöra de sommarjobb (feriejobb) som finns i kommunen och möjliggör att ungdomar få prova på att arbeta, kanske tjäna sina egna första pengar.

Rekryteringsmässan arrangerades av Lärcentrum, Åsele Näringslivsstiftelse (ÅNS), Åsele kommun i samarbete med Region Västerbotten, Tillväxtverket och Möjligheternas Region. 

Kontaktlista för deltagarna och länkar, hittar du om du klickar här.

PROGRAMMET (såg ut så här - turordningen på talarna)

18:30 Tobias Thomson, Region Västerbotten, moderator.

18:35 Nils-Petter Grenholm, kommunchef hälsar välkommen.

18.40 Åsele kommun, Anna Johansson HR berättar om VARBI, kommunens digitala söktjänst och feriejobben för ungdomarna.

18.45 Eva- Lena Johansson, socialchef Åsele kommun.

18.50 Susanne Sjölund och Anita Eriksson, rektorer  Åsele Centralskola och förskola och fritidshem.

18.55 Erica Sjölander, lokalvård Åsele kommun.

19.00 Ulf Jonsson Ejergård, Fritid, turism och kulturchef.

19.05 Vindkraftsutbildning Strömsund, Mona Sehlin och Jenny Frank.

19.10  Lilly Markusson, vindkraftstekniker.

19.20 Polisen, Anna Söderberg.

19.30 ÅNS, näringslivschef Calle Birgersson och affärschoach Katrin Nordmark-Jonsson.

19:35  Gustav Bergefalk, Katla Aero.

19.45 Logscom, Martin Englund.

19:55 Åsele Kraft, Roger Jansson.

20.05 ÅMV, Robert Ohlsson.

20.15 North Grade, Robert Borgén.

20.25 OkQ8, Jim Danielsson.

20.35 Inlandsfrakt, Mikael Ledström.

20.40 Avslut Åsele Lärcentrum, Yvonné Nordlander och Hanna Persson.

Senast uppdaterad den 22 februari 2021

Translate the website with Google translate.