Servicecenter i Åsele öppnar

Tisdag 16 juni öppnar servicecenter, som är inhyst på Kulturhuset, för allmänheten. Det kommer att vara öppet två dagar i veckan. Åsele är en av fyra orter där det öppnas nya servicecenter under 2020 i syfte att skapa lokal statlig närvaro i hela landet. Detta är i enlighet med regeringens politiska inriktning.

I onsdags hölls en intern invigning av servicecenter i Åsele för personal, tjänstmän, politiker och lokal press.

För öppettider se: www.asele.se/servicecenter

På servicecenter får kommunens invånare och företagare hjälp med information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. 


Från vänster: Annette, Eva och Lisa. Annette och Lisa
är servicehandläggare och kommer att bemanna servicecentret. Eva är kontorsområdeschef, Statens servicecenter. Bilden är tagen på invigningsdagen. Foto: Nikita Gulin

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att boka möte med arbetsförmedlare och för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen. Efter den 16 juni finns det 117 servicekontor med cirka 800 servicehandläggare.

Senast uppdaterad den 7 april 2021

Translate the website with Google translate.