Vindkraftnyheter

Vindkraftcentrum arrangerar tillsammans med Åsele Näringslivsstiftelse (ÅNS) den årliga konferensen Branschforum Vind 2021 29-30 september i just Åsele.

Vindkraftcentrum skriver i sitt nyhetsbrev om kommande branschforum:

- Företagare och kommunfolk är varmt välkomna till oss för att se hur vi lyckas dra nytta av den nya elektrifieringen som sveper över landet, säger Calle Birgersson och Katrin Jonsson Normark vid ÅNS.

Som vanligt är näringsliv, större och mindre aktörer, kommunföreträdare, myndigheter och forskare inbjudna till dagarna i Södra Lappland.

Branschforum Vind 2021 genomförs både fysiskt och digitalt utifrån pandemi och det regelverk som gäller i september.

- Vi räknar med att köra båda varianterna av deltagande i vilket fall, säger Torbjörn Laxvik, projektledare för Vindkraftcentrum.se. Det gick bra sist i Sollefteå.

Här kan du se filmade presentationer från Branschforum 2020 i Sollefteå>>

Fler nyheter om Vindkraft kan du läsa på Vindkraft centrums webbplats: 

Vindkrafthotellen i Norrland går bra - trots pandemin

I Åsele och Strömsund finns två hotell som just nu klarar ekonomin, tack vare vindkrafts-etableringarna. Åsele Wärdshus som för bara några år sedan var stängt och till salu, går bättre än på länge.– Vi hade det tufft under förra året, men efter att pandemin mattades av under sommaren tog vi igen hela tappet och kommer antagligen redovisa en rekordvinst för 2020. Det hade aldrig varit möjligt utan vindkraftprojekten i området, säger hotellets vd Bernt Ferb.

Bernt Ferb har sina rötter i Göteborg och köpte värdshuset 2018 eftersom han fått höra av sin mamma, som nyligen köpt ett hus i Lycksele, att Åsele Wärdshus stod tomt. Ägaren talade om att det skulle byggas vindkraft i kommunen. I kontakten med kommunens näringslivskontor stod det klart att behovet av ett hotell skulle bli stort. Det avgjorde saken.

Läs hela nyheten på Vindkraftcentrums webbplats>>

Vill du regelbundet ha information från Vindkraftcentrum? Skriv upp dig för deras nyhetsbrev, via deras webb:www.vindkraftcentrum.se

Senast uppdaterad den 1 mars 2021

Translate the website with Google translate.