Föreläsning, konsten att möta den som inte orkar leva

På suicidpreventiva dagen den 10 september, bjuder länets kommuner och Region Västerbotten in till en föreläsning med Ullakarin Nyberg under rubriken: Konsten att möta den som inte orkar leva: om att förstå, upptäcka och hjälpa den som funderar på självmord

Varför tar en människa sitt liv? Går det att förhindra? Finns det varningstecken? Och vad kan man göra om man anar att någon har tankar på självmord?


Ullakarin Nyberg är psykiater, forskare, författare och en av Sveriges främsta experter på suicidprevention, det vill säga att förhindra självmord. Hennes föreläsning hjälper dig att förstå hur tankar på självmord kan uppstå, vem som löper risk att avsluta sitt liv genom självmord och vad som går att göra för att hjälpa, både som medmänniska och professionell. Ullakarin utgår från konkreta situationer och ger verktyg för ett gott möte och andra livsförstärkande åtgärder.


Tillfället riktar sig till dig som träffar människor i ditt arbete, exempelvis inom handel, serviceyrken, föreningsliv och pedagogik. Alla som möter människor i sitt arbete har dock användning av hennes råd.


Datum: tisdag den 10 september (internationella suicidpreventiva dagen)
Tid: 10.45-12.00
Plats: Umeå Folkets hus
Anmälan: både för att delta på plats, eller digitalt, senast den 5 september genom att fylla i ett formulär som du hittar på denna länk esMakerNX3


Varmt välkommen!


Senast uppdaterad den 21 augusti 2024

Translate the website with Google translate.