Pågående projekt

Här kommer vi att publicera information om pågående projekt

Energi-TV Special

ETV är en serie skapad av vindkraftscentrum. Här har de släppt 5 avsnitt där de belyser bland annat vad som hänt i Åsele efter vindkraftsetableringen i regionen och vilka kringeffekter som uppstått. I varje avsnitt intervjuas intressanta personer inom sitt område.

Ansök om vindbonus

Upplagt 10 juni 2021

Vindbonus är en frivillig ersättning som vindkraftsbolagen kan betala ut för det ingrepp och intrång som sker i vindkraftsparkernas närområden. Läs om Vindbonus

Erbjud tjänster för vindkraftprojekt
Upplagt 2 november 2020

Vindkraftcentrum.se har i samarbete med Umeå Universitet tagit fram en affärsplattform för att ytterligare utveckla möjligheterna till lokala affärer i samband med en vindkraftsetablering. Du som tidigare anmält dig till företagsdatabasen för vindparken Blakliden/Fäboberget glöm inte att registrera er i den nya affärsplattformen. Tjänsten är kostnadsfri. 

Företag, organisationer som vill erbjuda sina produkter och tjänster till projektören och dess huvudentreprenörer kan registrera sig här: https://vindkraft.umigo.se/.

Privatpersoner som har boende att erbjuda är också välkomna. I affärsplattformen finns bland annat meddelandefunktioner som innebär att när ett inköp behöver göras skickas ett sms till de som registrerat att de kan leverera efterfrågad vara eller tjänst.

Powerpointpresentationer

Vindkraftskonferens 13-14 mars 2019
Energidalen, Hans Palin & Erik Löfgren
Own Power, Josefin Knudsen
Svensk Vindenergi, Charlotte Unger Larson
Vattenfall
Skellefteå Kraft & Rise, Jörgen Svensson & Tanja Tränkle
Sollefteå kommunHans Palin & Erik Löfgren
VKC

Åselebanketten 23 november 2018
Presentationen som hölls för elever om framtidens yrke som vindkrafttekniker bl.a. Kan laddas ner som PDF här

Youtube-klipp om vindkraft
Vindkraftcentrums Youtube-kanal hittar du videoklipp med information.

Se även filmen från Åsele "När vindkraften knackar på".

Artiklar

181127 Skolungdomar i Åsele fick lära sig mer, Vindkraftcentrum
Ett 60-tal högstadieelever från Centralskolan i Åsele fick lyssna på två föreläsningar på Åsele Wärdshus. det handlade om bl.a. omställningen till 100% förnybar elproduktion, vindkraftsatsningar och vilka jobbmöjligheter det innebär i Åsele i framtiden. Träffen med skolungdomarna var ett initiativ från Åsele näringslivsstiftelse. Föreläsare var Erik Löfgren från projekt "Vindkraft - generator för hållbar utveckling" och Kristoffer Arnqvist från Vattenfall. 


181029 "Företagande i vindkraftens spår", Vindkraftcentrum 

181008  "Branschforum vind 2018 i Östersund", Vindkraftcentrum

Translate the website with Google translate.