Alla inom SÄBO och hemsjukvård har vaccinerats

Vaccinationerna har gått fortsatt bra. Alla inom särskilt boende och hemsjukvård i Åsele och Fredrika har nu vaccinerats. Leverans av vaccin för kommande vecka har försenats, men enligt planen härnäst ska vaccinering påbörjas av de brukare som har beviljade hemtjänstinsatser.

Fredag 29 januari sker de sista vaccineringarna inom hemsjukvården i Åsele. Då har alla inom SÄBO och hemsjukvård i Åsele och Fredrika vaccinerats. Även de som bor tillsammans med de inom hemsjukvården har fått vaccin om de önskat.

Det är även fortsatt vaccinering av personal inom vård och omsorg denna vecka i samarbete med sjukstugan.

Efter denna vecka är planen att det ska påbörjas vaccinering av de omsorgstagare som har beviljade hemtjänstinsatser. De har fått personligt brev angående detta eller samtal av vårdpersonal. Även kvarvarande personal inom vård och omsorg kommer att vaccineras.

Tyvärr är inte Åsele tilldelats något vaccin under vecka 5 på grund av mindre leveranser av vaccin till Västerbottens län. Vi hoppas på att den önskade leveransen kommer vecka 6 och att vaccineringen kan fortsätta enligt den planering som vi har tillsammans med sjukstugan

Åsele kommun ligger bra till i vaccinationsprogrammet. I FAS 1 är alla äldre på särskilt boende och dess personal vaccinerade. Vaccinering är gjord till hemsjukvårdspatienter och till personal inom hemtjänsten. Vaccinering är påbörjad till gemensam vårdavdelning/korttidsavdelning och övrig personal i verksamheterna. Äldre med hemtjänstinsatser är inledd med erbjudande om vaccinering och tidsbokning pågår. 

Parallellt är FAS 2 påbörjad och berör personer inom LSS och personal inom LSS. Vaccinering är gjord till alla som bor på gruppboende. Fortsatt planering  och vaccinering inledd för personal samt assistansgrupper. Personliga assistansgrupper som drivs i privat regi får  inom kort ett informationsbrev skickat till sig med erbjudande om vaccinering och bokningsförfarande. All kvarvarande personal är i plan för vaccinering och berörda får bokad tid tilldelad av arbetsledning.

Ombokningar för vecka 5 är aktuellt. Berörda kommer att få  brev med ny tid skickad till sig från sjukstugan. Planering  för vaccinering görs i samarbete med Region Västerbotten med mål att så effektivt som möjligt vaccinera så många som möjligt. Att vaccinera sig bidrar till att motverka svår sjukdom för alla i samhället.

Bild 1 (överst på sidan): Carl-Olov Edström på Duvans äldreboende ville vara först ut att vaccineras i Fredrika. Sjuksköterskan Katarina Sundin i full färd med vaccinering. 

Foto: Cecilia Eriksson

Närbild på vaccinationsspruta.

Exteriör Duvans äldreboende i Fredrika.

Närbild skylt på Duvans äldreboende som i överkanten har en liten kappa av snö.

Inger Ahlqvist, Åsele kommuns MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) visar stolt upp sitt vaccinationsintyg.

På bilden ovan ser vi Lina Ekegerd, fysioterapeut och hon assisterade som väntrumsvärd för de som skulle vaccinera sig under onsdagen. Inger Ahlqvist, Åsele kommuns MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) visar stolt upp sitt vaccinationsintyg. Hon säger:

Det är självklart att jag ska vaccinera mig mot covid-19. Nu kan jag och andra som vaccinerar sig göra något ytterligare för att stoppa pandemin, och hjälpa till så att alla sköra personer som levt isolerat och ensamt ska få möjlighet att leva mer som vanligt. Ja, även alla vi andra vill väl leva mer som vanligt!

Jag litar på all den information som jag fått till mig från forskare och sjukvården. Jag känner mig trygg att ta vaccinet. Nu gör vi det här tillsammans och sätter stopp för den tröttsamma pandemin, vaccinera er! 

 

 

 

Senast uppdaterad den 15 april 2024

Translate the website with Google translate.