Bekräftade fall av covid-19 inom barn- och utbildnings verksamheter

Fyra bekräftade fall av covid-19 inom barn- och utbildnings verksamheter i Åsele. Från och med imorgon 18 februari övergår en klass till fjärrundervisning. Det är extra viktigt nu att vara uppmärksam på även milda förkylningssymptom. Testa dig/er om ni får symptom.

Vi har fyra bekräftade fall av covid-19 inom barn- och utbildnings verksamheter i Åsele: i dagsläget en elev och tre i personalen. Från och med torsdag 18 februari övergår en klass till fjärrundervisning. Undervisningen på distans kommer att pågå till och med fredag den 26 februari. Berörda familjer är i hushållskarantän. 

Smittskyddsenheten på Region Västerbotten är inkopplad och skolledningen har ett nära samarbete med dem och följer de direktiv som fås. Om det finns bekräftat fall av covid-19 i ditt barns klass kommer du som förälder att personligen bli kontaktad. 

Det är nu extra viktigt att vara uppmärksam på förkylningssymptom eftersom vi har risk för snabbt ökad smittspridning. (Som du säkert vet om: det kan gå fort om smittan får fäste. Lycksele kommun har den här veckan fått en markant konstaterad smittökning med flest smittade per / 100 000 invånare i hela Sverige.) Stanna hemma om ni är sjuka i er familj, även vid lindriga symtom! Det är extra viktigt att vara uppmärksam de kommande 14 dagarna framåt. Testa dig/er om du/ni får symtom. 

Skolledningen har vädjan till dig som har barn på förskola, skola, fritids: Har någon i din familj nyss lämnat prov på misstänkt covid-19? Om ja, finns möjligheten att låta ditt/dina barn stanna hemma tills att provsvaret kommit (och visat negativt) så kan det göra stor skillnad. Vi önskar att kunna ha skola, förskola och fritidshem öppet så länge som det går.

Kom också ihåg att hålla avstånd både inomhus och utomhus, tvätta händerna, res inte - varken inom eller utanför länet, undvik alla onödiga resor.

Det kommer att komma en tid igen när det enda som smittar är skrattet. - Skolledningen

På 1177.se finns utförlig information om coronavirus och covid-19. 

 

Senast uppdaterad den 15 april 2024

Translate the website with Google translate.