Stor ökning av corona

Enligt statistiken har Åsele nu de högsta smittotalen någonsin under pandemin. I hela Södra Lappland har antalet smittade ökat efter påsklovet. I Åsele har enligt Folkhälsomyndigheten antalet insjuknande ökat markant!

Vi påminner därför återigen om att:
Var och en av oss måste ta den ökade smittspridningen i Åsele på allvar. Vi måste hjälpas åt att få stopp på detta. Alla måste följa rekommendationerna från myndigheterna. Rekommendationer från en myndighet är skarpa och bindande, och inget man kan strunta i.

Barn och Utbildning har i veckan fått till sin kännedom om bekräftade positiva fall: 1 personal och 2 elever vilka inte har befunnit sig i verksamheten. 

Längtar du efter att krama alla du tycker om? Det finns inga genvägar: håll ut, håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Kom ihåg: Du är en del av lösningen. Ju bättre vi alla är på att följa rekommendationerna desto snabbare kan vi återgå till att umgås mer igen…. 

Det är viktigt att vi fortsätter hjälpas åt att bromsa smittspridningen och att följa de skärpta restriktioner som finns att läsa om på 1177 Vårdguiden Västerbottens webbplats

/Skolledningen

Senast uppdaterad den 15 april 2024

Translate the website with Google translate.