Serviceresor i Västerbotten

Nu har tilldelningsbeslutet för upphandlingen av serviceresor publicerats. Både nya och nuvarande leverantörer kommer att bedriva sjukresor och färdtjänst i länets kommuner.

Länstrafiken Västerbotten har på uppdrag av Region Västerbotten och ett antal kommuner i länet genomfört upphandling av sjukresor och färdtjänst, med samlingsnamnet serviceresor. Länstrafiken genomförde tidigare under vintern en första upphandling av serviceresor som fick avbrytas på grund av för höga priser och bristande konkurrens. En ny upphandling har därför genomförts, med justerade krav, framför allt gällande fordonen.

Tilldelningsbeslut

Beslutet innebär att det blir nya leverantörer som kommer att bedriva serviceresor i ett antal av länets kommuner. Två nya aktörer har kommit in på marknaden. Transdev Mälardalen AB som ingår i samma koncern som det företag som idag bland annat bedriver stadstrafiken i Umeå. Transdev Mälardalen AB kommer bedriva serviceresor i Nordmaling, Umeå, Bjurholm och Vännäs kommuner. Boreal Travel AS, kommer att bedriva serviceresor i Sorsele, Malå och Lycksele kommuner, men även i Storuman södra och Vilhelmina södra. Boreal Travel AS ingår i samma koncern som det bussbolag som bedriver inomkommunal trafik i Lycksele och Bjurholm.

Skellefteå Taxi AB kvarstår som leverantör i Skellefteå och Norsjö kommuner, och tilldelas även Robertsfors.

Vindelns Taxiservice AB tilldelas Vindelns kommun och Taxisamordningen i Dorotea AB tilldelas Dorotea kommun. Lapplandstransport AB tilldelas Åsele kommun.

Hela tilldelningsbeslutet finns tillgängligt på Länstrafikens hemsidan. Publicerat tilldelningsbeslut (länk)

Avbrytande av upphandling i Storuman norra och Vilhelmina norra

Inga giltiga anbud har inkommit för Storuman norra och Vilhelmina norra, och därför har upphandlingen i dessa områden avbrutits. Dialog kommer att föras med samtliga tänkbara leverantörer inför en ny upphandling.

Klicka här för att komma till hela pressmeddelandet ifrån Länstrafiken Västerbotten (PDF)

Senast uppdaterad den 15 april 2024

Translate the website with Google translate.