Spela friluftsbingo

I år är det friluftslivets år och meningen är att vi ska upptäcka vilken fantastisk plats naturen är att vistas i. Just nu pågår en pandemi och det är svårt att träffas många tillsammans. Därför kommer här ett bingospel som du kan spela, själv eller tillsammans med dina närmaste.

Försök att uppleva brickans alla aktiviteter under vintern. Utmana varandra eller dig själv att klara alla eller så många som möjligt av de sexton uppgifterna. Sätt ett kryss i rutan när du klarat av den. Lycka till!

Här kan du ladda ner bingobrickan som PDF och skriva ut själv. Eller hämta upp ett exemplar i lådan utanför Kulturhusets entré från och med onsdag 10 mars. Bingobrickor kommer även finnas på ICA och Coop. Du kan också hitta bingobrickan i våra sociala medier antingen via vår Facebook-sida eller Instagram-konto, där kommer vi också att lägga upp de olika uppgifterna. 

Dela din upplevelse i sociala medier!

Fotografera gärna när du lyckas med någon av rutorna och dela bilden i sociala medier. Vi kommer att lotta ut ett fint pris till den bästa bilden. Tävlingen pågår så länge det är vinter! Märk ditt inlägg med kampanjens namn: #luftenarfri #friluftsbingo och tagga @aselekommun

Tänk på att om publicera inlägg som "offentliga" på Facebook om du vill vara med och tävla, annars ser vi dem inte. Om du har en privat profil på Instagram kan vi inte heller se bilder som du postar där, men du kan istället skicka oss bild i DM (direktmeddelande). 

Friluftsbingo vinter 2021

1. Gå en promenad i naturen där du bor!

2. Busa eller mys i snön eller bygg snökoja eller gör snöänglar!

3. Besök en kulturhistorisk plats!

4. Fika i naturen!

5. Lär dig något om allemansrätten! 

6. Se en lavskrika!

7. Ta ett foto av ett djur i naturen!

8.  Bygg en snögubbe eller en snölykta!

9. Samla minst fem skräp i naturen!

10. Tipsa någon om friluftsbingot!

11. Ta med en eller två kompis ut i naturen, håll avstånd!

12. Se på stjärnhimlen! 

13. Åk skidor!

14. Besök ett naturreservat du inte varit i!

15. Mata en fågel!

16. Grilla något gott ute!

Läs mer eller se en kort film om allemansrätten här: www.naturvardsverket.se/allemansratten Naturreservat i Västerbottens län, klicka här för att komma till Länsstyrelsen i Västerbotten webbplats. De har också en särskild sida för Naturreservat att besöka under vintern.

Föreningar med flera i kommunen som arrangerar friluftslivsaktiviteter är också välkomna att hänga på Friluftslivets år – Luften är fri! Läs mer på https://www.luftenarfri.nu/

Senast uppdaterad den 15 april 2024

Translate the website with Google translate.