Företag/Verksamhet

Alla företag och verksamheter ska sortera ut sitt matavfall ur avfallspåsen som kommer från fikarum och kök. De företag och verksamheter som producerar matavfall ska sortera ut det från övrigt verksamhetsavfall.

Företag och verksamhet som inte producerar matavfall som verksamhetsavfall får matavfallspåsar, påshållare och en slaskskrapa till sina fikarum och kök samt det nya svarta tvådelade avfallskärlet som tar emot matavfall samt restavfall separat från varandra eller det bruna matavfallskärlet om volymerna som slängs kräver det.

Om du driver en verksamhet som producerar matavfall som verksamhetsavfall behöver du köpa hem speciellt framtagna papperspåsar (22 eller 45 literspåsar) avsedda för kompostering eller rötning. Dessa påsar kan du köpa in via återförsäljare listade nedan. Här kan du också köpa in andra hjälpmedel som gör det enklare för din verksamhet att sortera ut matavfallet från restavfallet. Till exempel hållare till matavfallspåsar, avrinningstratt med mera. Avrinningstratten är smart att använda, när du låter ditt blöta matavfall rinna av får ditt matavfall bättre kvalitet samt att det blir billigare då din taxa baseras på vikt.

Återförsäljare av produkter till utsortering av matavfall är: SANSAC och Svenco

Ditt verksamhetsavfall som är matavfall lägger du i det bruna avfallskärlet.

Verksamheter som producerar matavfall som verksamhetsavfall är de som tillagar eller hanterar mat till försäljning, till exempel tillagningskök, restauranger, mataffärer, bensinmackar och så vidare.

Translate the website with Google translate.