Att göra på fritiden

I Åsele har vi många fritidsaktiviteter, ett starkt föreningsliv och flera återkommande arrangemang.

I Åsele kommun finns det goda möjligheter att vara aktiv och motionera.

Trots att vi har ett litet invånarantal finns ett stort fritidsutbud. Vi har bland annat kulturhus, bibliotek, ungdomsgård, biograf, sim- & sporthall, skoterleder, ishall, ridhus, 9-håls golfbana, elljusspår (möjliggör längdskidor på vintern), gym, skidbacke, skatepark, klättervägg, frisbeegolfbana mm.

I Åsele finns skatepark, ridanläggning, skidbacke, motions- och skidspår. Året runt kan du motionera och träna, både utom- och inomhus.

Klicka här för att läsa mer om fritidsaktiviteter.

Föreningsliv

Åsele kommun är en mycket föreningstät kommun. Våra föreningar är viktiga och berikar vår bygd med fritidsaktiviteter. Många av oss som bor i kommunen är aktiva inom någon eller flera föreningar. Till dig som är intresserad av att gå med i en förening: tveka inte att höra av dig!

Klicka här för att läsa mer om föreningslivet i Åsele.

Åsele kommun har ett uppdaterat föreningsregister som innehåller alla bygdens föreningar med kontaktuppgifter.

Evenemang

Åsele Marknad
Åsele marknad är en årlig marknad som pågår under fyra dagar varje sommar. Marknaden inträffar alltid tredje helgen i juli. Det är en av Sveriges äldsta ännu pågående marknader med anor från 1600-talet! Marknaden kallas för "Norrlands största folkfest", och den är en av Sveriges största marknader. Antalet knallar brukar uppgå till ungefär 300 och de delar på cirka 900 marknadsplatser. Marknaden äger rum tredje helgen i juli varje år.

Klicka här för att kommer till Åsele Marknads hemsida.

Trillen Truck Meet
Trillen Truck Meet är Lapplands största lastbilsträff och ni besöker oss på den anrika folkparken Trillen i Åsele intill Ångermanälvens strand.

Klicka här för att komma till Trillens facebook, och här för att komma till Trillens hemsida.

Åsele Nappet
Åsele-Nappets ursprung kommer från början av 60-talets pimpeltävlingar som arrangerades på Ångermanälvens is uppströms bron. 1963 flyttades tävlingen till Stamsjön och ÅSELE-NAPPET, ÅIK:s stora fisketävling. Åsele Nappet hålls i samband med Åsele Vintermarknad varje år.

Klicka här för att komma till Åsele Nappets hemsida.

 

Translate the website with Google translate.