Stipendier och utmärkelser

Åsele kommun delar varje år ut stipendier och utmärkelser till personer som gjort något extra för bygden inom kultur och idrott eller osjälviskt bidragit till sådant som varit till nytta och glädje för andra. Du som bor i kommunen kan nominera stipendiater och dina förslag ska motiveras och skickas in skriftligt.

Kulturstipendium

Åsele kommuns årliga Kulturstipendium delas ut till personer som har verkat för bevarande eller gynnande av den lokala kulturen.

Vinnare 2020 är Emma Hellgren.

Emma började sin kulturella bana i Åsele musikskola där hon spelade piano. Med både sång och musik deltog hon i en hel del framträdanden på diverse musikcaféer och andra tillställningar. Som en del i att få fler ungdomar att intressera sig för kulturen startade Emma med fler en teatergrupp och ordnade även andra kulturella events på Åseles ungdomsgård. Emma har även gjort två dokumentärfilmer från Åsele, och var medskribent i en bok med historier från sin hembygd. Premiären av hennes dokumentär om Åselebandet Odd Tuesdays hoppas hon snart ska kunna visas.

Tidigare stipendiater hittar du här.

------------------------------------------------------------

Idrotts- o ledarstipendium 

 

 

Tidigare stipendiater hittar du här.

------------------------------------------------------------

Årets Åselebo Tidigare mottagare av utmärkelsen hittar du här.

Translate the website with Google translate.