Stamsjöbadet

Stamsjöbadet är en långgrund badplats med härlig sandstrand bara 4 km från Åsele centrum. Badplatsen är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen med brygga, grillplatser och stor parkering.

Stamsjöbadet består av en lång, finkornig sandstrand och ett parti med gräsmatta. Det finns alltså mycket plats att sprida ut sig på för att hålla avstånd till andra besökare. Tänk även på att hålla avstånd till andra om du använder omklädningsrummen som finns vid badplatsen. Byt gärna om hemma om det är möjligt. I anslutning till omklädningsrummen finns också toaletter att tillgå. Ta gärna med egen handdesinficering. 

Foto: Nikita Gulin
Foto: Nikita Gulin

Tänk på att hålla uppsikt över barn. Alla aktiviteter vid badplatsen sker på egen risk. Har du hund med dig måste den hållas under uppsikt och får endast vara på den bortre delen av stranden från parkeringen sett.

Hjälp oss att hålla Stamsjöbadet rent och fint! Har du mycket skräp, så ta med dig det hem. Soptunnorna som finns uppsatta är endast avsedda för mindre skräp. 

Stamsjöbadet har även fått en ny gungställning och ett volleybollnät. Självklart finns även flertalet livbojar utplacerade på väl synliga och lättillgängliga platser.

Hitta hit
Stamsjöbadet kan nås  både med cykel, bil eller till fots.

  • Från Åsele centralort tar du väg 92 i riktning Dorotea.
  • 4 km utanför Åsele finns vägskyltar som markerar avtagsvägen som leder till badplatsen.

OBS! Var uppmärksam på passerande bilar när du kör ut från Stamsjöbadets utfart och in på väg 92 för att undvika trafikolyckor.

Translate the website with Google translate.