Youth up north

Satsningen Youth Up North förlängs och inleder ett långsiktigt samarbete med fem nya kommuner i Norrbotten och Västerbotten. Youth Up North är ett initiativ från Stenbecks stiftelse och Familjen Kamprads stiftelse för att skapa mer livskraftiga landsbygder i norra Sveriges inland där unga vill leva, bo och verka. Hela 17 kommuner ansökte om att delta och av dessa valdes Haparanda, Jokkmokk, Sorsele, Vindeln och Åseles kommuner ut.

Om oss:

Kort beskrivning över projektet och vad vi vill uppnå:

När unga får vara med och bestämma i sitt lokalsamhälle, blir det en plats där unga trivs och vill bo. Genom att kommunen samarbetar med olika delar av samhället, t ex företag och föreningar, testar vi nya sätt att jobba som passar just här. Vi skapar platser där unga och vuxna beslutsfattare kan mötas och bygga upp strukturer som ger unga mer att säga till om.

Youth Up North i Åsele fokuserar på ungas fritid och organisering samt ungas demokratiska inflytande. Vi jobbar med unga ledare och utifrån deras visioner och idéer. (I Åsele riktar vi oss till dig mellan 12-17 år).

Tack vare Familjen Kamprads stiftelse och Stenbecks Stiftelse finansieras Youth Up North.

Kommande arrangemang:

Den 18/7-24 kl.21:00 på kulturhuset, biosalongen är det gratis bio för alla mellan 12 till 17 år.

Tidigare arrangemang:

Den 10:e Juli 2024 var det grillkväll i samarbete med Åsele kaffestuga. Det bjöds på korv och saft. Inför denna kvällen fanns även en tävling man kunde delta i, priset var fika för två på kaffestugan.

 

YUNs sociala medier: 

Instagram: Fritidsgården Fenix i Åsele (@fritidsgardenfenix_) • Foton och videor på Instagram

Facebook: Facebook

 

Aktuellt

Translate the website with Google translate.