Torvsjö Kvarnar

Vandringsleden vid Torvsjö Kvarnar innebär en lättframkomlig vandring i ett område där natur och kultur möts och skapar en unik upplevelse. I samband med vandringen kan besökare passa på att beskåda den unika kvarnanläggningen och kvarnbäcken som gett området dess namn.

Vandringsleden vid Torvsjö Kvarnar är en av de tre vandringsleder som ingår i Stämpeljakten. Leden är därför mycket lättframkomlig och lämpar sig väl för både barnfamiljen på dagsutflykt som den mer erfarne vandraren på jakt efter en speciell naturupplevelse. 

Vandringsleden sträcker sig från Skogsmuséet och vidare genom skogen parallellt med Kvarnbäcken. När vandringsleden är avklarad och eventuella stämplar insamlade, kan besökaren vandra längs Kvarnbäcken och beskåda de unika vattenanläggningar som anses vara de märkligaste i norra Europa och som 1972 gjorde Torvsjö Kvarnar till ett lagstadgat byggnadsminne av riksintresse.

Hitta hit
Kör knappt 20 km längs väg 90 i riktning mot Vilhelmina. Efter knappt 20 km kommer en skyltad avtagsväg till höger. Tag av på den och fortsätt några kilometer längs den vägen tills du kör in i Torvsjö.

Ralf Röder
Foto: Ralf Rödel

Translate the website with Google translate.