Boende i Åsele

I centralorten är det gångavstånd till alla förnödenheter. I byarna kan man njuta av lugnet och naturen. Oavsett vart du väljer att slå dig ner så kommer det med fördelar!

Hitta hit

Åsele (Sjeltie – sydsamiska för marknadsplats) ligger i den sydligast delen av Lappland i Västerbottens län. Åsele centralort ligger längs riksväg 92 och strax öster om om centralorten passerar riksväg 90. Koordinater: 64°9′35″N 17°21′25″Ö

Det finns två flygplatser i närheten: South Lapland Airport utanför Vilhelmina (70 km) och Lycksele flygplats (92 km). Det är också möjligt att åka tåg eller flyga till Umeå för att därifrån åka lokalbuss. Från Umeå till Åsele är det 160 km.

Lapplandspilen är en långfärdsbuss som utgår från Stockholm

Det finns ett till sätt att ta sig till Åsele utan egen bil under sommaren genom att resa via inlandet av Sverige med Inlandsbanan och hoppar av i Meselefors. Har du inte någon som möter dig är det vara klokt att i förväg ha bokat en taxi.

Vill du hyra lägenhet eller lokal?

Kommunen har ett antal fastigheter. Söker du hyresrätt, så klicka på den här länken. Är det istället kontorslokal du är intresserad av, så kan du se vad som finns ledigt här

Det företag som hyr ut flest lägenheter är Åselehus, hör av dig till dem om du  vill veta vad de har att erbjuda.

Drömmer du om ett eget hus? Här kan du verkligen hitta schyssta priser på boende, se vad som finns till salu på någon av bostadsportalerna.

Vill du veta mer?

Besök gärna receptionen på Kulturhuset/Turistbyrån på Lillgatan 2 och prata med personalen där om fördelarna med att bo i Åsele. Enheten Fritid, Turism & Kultur huserar i Kulturhuset och har hand om inflyttarservice och det är även de som ger dig ditt välkomstkit när du flyttat hit. Vi kan även ge dig tips på vilka hus som är till salu samt vilka du kan kontakta.

Hjärtligt välkommen till Åsele!

Translate the website with Google translate.