Vinnarna av Åsele-nappet, stipendiaterna och Årets Åselebo

I vanlig ordning hölls prisutdelningen på hembygdsområdet under Vintermarknadslördagen. Trots det blåsiga vädret var det förväntansfulla på plats, för att få veta vem årets åselebo blev och vilka som kom på Åselenappets prispall. Självklart lockade det också att få veta vem som vann bilen!


Årets Åselebo korades: Linda Eriksson. Motiveringen lyder:

"Linda är ansvarig för köken på sjukstugan och skolan och är en viktig person för verksamheten och alla som möter hennes personal och får ta del av den mat som serveras från köken!

Lindas kunskap om mat och hennes sätt att driva köken är helt enastående! Hon möter sina gäster med glädje och professionalism varje dag och hon får de som serveras hennes och hennes medarbetares mat att längta efter måltiderna! Barnen pratar om maten - vad som serverats, hur det serverats och hur det smakat - allt i väldigt positiva ordalag!

Linda serverar också det lilla extra - som nyttig kaka till Samernas nationaldag, trerätters på Nobeldagen och oändliga variationer på smoothies, krämer och fantasifulla fruktfat. För de äldre ger Linda och hennes medarbetare guldkant på tillvaron med trerätters, helgkaka och särskilda menyer för årets alla högtider.

Linda lagar mat från grunden samt är nyfiken, varierar och inspirerar och testar nytt! Dessutom är Linda mån om det lokalproducerade - vilket borde vara varje Åselebos ledstjärna! Så bara det är värt en egen nominering!

Att få möta Linda och hennes matlagning i köken är en lisa för själen - både som elev, vuxen, äldre men också för de som står på sidan och får lyssna på de som berättar om den mat som serveras!

Lindas fina arbete borde därför uppmärksammas - hon ska få alla hyllningar som bara finns - för det är hon värd! Hon bygger framtid i Åsele - maten är grunden för såväl barn, elever, medarbetare och anställda! Det är en sån viktig del för så många varje dag!"

 


Årets kulturstipendium gick till: Berit Oderstål


Årets idrottsstipendium till Kalle Johansson.

Det blev också kröning av Årets nappvärdinna: Sofie Orädd.


Vinnarna av Åselenappet utsågs och fick prispengar plus priser också. Tredje plats: Jan Johansson, Sollefteå. Andra plats: Kristina Tamburini, Åsele. Första plats: Michael Moberg, Kramfors. Grattis till alla!

Foto: Sylve Holmgren


Senast uppdaterad den 28 maj 2020

Translate the website with Google translate.